Skole og Forældre

Hvordan klæder vi nye skolebestyrelsesmedlemmer på til start?

Skole og Forældre – Onboarding – 2018

 • Skole og Forældre
  Udfordring

  Udstyret til at starte

  Næsten 80 % af alle grundskoler i Danmark er medlem af landsorganisation for skoler og forældre til børn i grundskolen, Skole og Forældre. Skole og Forældre gør en stor indsats for at byde de frivillige bestyrelsesmedlemmer velkommen, men med så mange medlemmer kan det være en udfordring at være til stede med det rigtige uddannelsesmæssige input på det rigtige tidspunkt. Så hvordan kan Skole og Forældre sikre, at skolebestyrelserne er ordentligt rustet til at starte deres nye job?

 • Skole og Forældre
  Løsning

  Interviews med børn

  I samarbejde med Skole og Forældre har MOCH udviklet et kursus, der fokuserer på de vigtige spørgsmål ift. de opgaver og pligter, der er involveret i arbejdet i en skolebestyrelse. Ved hjælp af et højt niveau af interaktivitet og video-interviews med børn, der fx forsøger at forklare, hvad en skolebestyrelse, er kurset både underholdende og i kontakt med virkeligheden – nemlig skolen og børnene.

 • Skole og Forældre
  Resultat

  Samarbejde og aktiv deltagelse

  Kurset uddanner frivillige skolebestyrelser i at udføre deres arbejde korrekt og sætter dem i stand til at deltage aktivt i deres opgaver, organisere effektive bestyrelsesmøder og fremme et godt teamarbejde internt med skolelederen, men også eksternt med samfundet.