Statens Serum Institut

Hvordan sikrer vi en ordentlig hygiejne i sundhedssektoren?

Statens Serum Institut – Hygiene – 2012

 • Statens Serum Institut
  Udfordring

  Reducering af infektioner

  En af de vigtigste daglige opgaver for sundhedssektoren er at bidrage til at reducere antallet af infektioner, der spredes på hospitaler. Derfor kræver det en indsats at indføre vigtige procedurer ifm. håndhygiejne. Det er vigtigt for SSI, at personalets sanitære kompetencer er af meget høj kvalitet - og det er her MOCH kunne hjælpe.

 • Statens Serum Institut
  Løsning

  Gøre op med myter

  I tæt samarbejde med SSI og personale fra hospitaler i Jylland, på Fyn og Sjælland, udviklede MOCH kurset "Værd at vide om håndhygiejne", som senere blev udvidet til et certifikatkursus. Kurset indeholder enkelt, eksplorativt materiale, der er let at få adgang til, og som ikke tager for meget af personalets dyrebare tid. Ved at bruge relevante dilemmaer og cases, introduceres personalet til eksempler på ofte stillede spørgsmål, tvivl og forbehold vedrørende håndhygiejne - hvilket hjælper med at gøre op med myter om håndhygiejne.

 • Statens Serum Institut
  Resultat

  En god håndhygiejne

  E-learningen hjælper med at reducere antallet af infektioner. Etableringen af en stærk sammenhæng mellem løsningen og de daglige arbejdsprocesser sikrer en overførsel af viden samt en forbedring af personalets mindset og adfærd, så en god håndhygiejne nu er en fast del af deres daglige rutiner - uden at de bruger mere tid på det end nødvendigt.