Alm. Brand

Alm. Brand

E-LEARNING OM IT-SIKKERHED

1. UDFORDRING

I Alm. Brand ønskede de at få medarbejderne til at forstå vigtigheden af IT-sikkerhed, og hvordan man skal gøre i praksis for at opretholde et højt sikkerhedsniveau. Årsagen til dette var, at de tidligere havde mødt nogle udfordringer i forhold til sikkerheden. Det var blandt andet, at medarbejderne ikke tænkte over IT-sikkerheden i deres daglige arbejde. Derfor søgte de en læringsløsning, som var let at implementere og hvor indholdet var af høj kvalitet. De ville også gerne have deres medarbejdere til at læse IT-sikkerhedspolitikken og skrive under på det, så det skulle også være en del af løsningen. Særligt det faglige indhold, den lette implementeringsproces og de praksisnære cases var nogle af årsagerne til, at Alm. Brand valgte MOCH’s e-learning om IT-sikkerhed.

mobile

2. LØSNING

MOCH leverede en compliance løsning med e-learning om IT-sikkerhed til 1800 brugere. E-learningen er tilgængelig på både tablet, smartphone og computer, så det kan tilgås døgnet rundt. Med i løsningen var også supplerende kampagnematerialer, som fx plakater, der blev hængt op rundt omkring i bygningerne for at sætte fokus på emnet. Kampagnematerialerne som også består af informationsfoldere, ligger tilgængeligt online på intranettet. Så kan medarbejderne selv vurdere, om de vil printe dem. På den måde skåner de også miljøet ved kun at printe efter behov.

3. RESULTAT

Behovet for at træne medarbejderne i IT-sikkerhed med virkelighedsnære cases blev indfriet ved at implementere løsningen fra MOCH. Medarbejderne i Alm. Brand har med e-learning fået træning i at spotte forsøg på fx phishing, social engineering og ransomware. Gennem praksisnære scenarier kunne medarbejderne i e-learningen genkende eksempler fra deres hverdag, hvor de skulle tage stilling til, hvordan de bedst værner om IT-sikkerheden. De er med andre ord blevet mere cyberaware og er opmærksomme på at låse deres computer, når de forlader den, og reagere, hvis de oplever noget mistænkeligt. Derudover er de blevet mere opmærksomme på shoulder surfing i det offentlige rum.

Vil du høre mere om denne case, og hvordan vores standardløsninger kan hjælpe dig med tilsvarende? Så kontakt os i dag.

e-learning om it-sikkerhed

Andre inspirerende cases

Orifarm

Orifarm

GDPR

Vestas code of conduct

Vestas

Code of Conduct

ISS

ISS

Code of Conduct

Comments are closed.